Je hebt het vast al wel eens voorbij zien komen; holistisch coachen. De holistische levensvisie is een fenomeen die steeds meer van zich laat horen. Het Holisme gaat er van uit dat alles in het leven onlosmakelijk verbonden is met elkaar. Mensen, dieren, de natuur, energie, het universum. Echt alles. Iemand met een holistische visie ziet het leven verdeeld in verschillende niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch. Deze niveaus zijn onderdeel van een groter geheel, die continue met elkaar in beweging zijn en elkaar beïnvloeden. Als individu ben jij dus in contact met veel meer dan je denkt.  

Wat doet een holistisch coach?

Net als ieder ander coach begeleidt een holistisch coach jou bij het komen tot oplossingen en het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Een holistisch coach doet dit echter vanuit de holistische benadering. Intuïtie en energie zijn hierbij belangrijke elementen. De coach kijkt samen met jou naar het ‘grotere plaatje’. Symptomen en klachten die je ervaart ziet de holistisch coach als signalen van jouw lichaam die je uitnodigen om te kijken naar andere factoren. Zo is een zere rug niet perse het gevolg van een slechte slaaphouding, maar kunnen er op andere niveaus dingen zijn die een rol spelen in jouw klachten. Samen met de coach doorloop je dus alle niveaus om te komen tot de kern van het vraagstuk of probleem. 

Je hebt meer kans op doorbraak

Een bekende reden om een holistisch coach op te zoeken is wanneer andere hulpverlening en psychologen jou niet hebben kunnen helpen bij jouw vraagstuk. Je loopt in dit geval keer op keer aan tegen dezelfde problemen en het lijkt allemaal niet te werken. De holistische wijze van coaching richt zich op méér dan alleen het hoofd en de gedachten. Bij een ‘reguliere’ coach wordt er echter juist veel ingezet op deze twee dingen. Hierdoor neemt de holistische coach veel meer componenten en factoren mee in jouw behandeling dan een ‘reguliere’ coach. De kans dat je eindelijk oplossingen voor jouw vraagstuk vind is daarmee significant groter. 

Jezelf beter leren kennen

Ieder mens is anders. Ook binnen de holistische visie. De één verwerkt, voelt en beweegt anders de volgende. Omdat de holistische coaching veel op intuïtie en energie gericht is, komt er ook veel naar boven over jouw manier van leven. Wat voelt goed en wat minder? Wat maakt jou sterk en wat is jouw aandeel is de wereld? Door middel van holistisch coaching kun je niet alleen dichterbij de oplossing van jouw vraagstuk komen maar ook dichterbij jezelf. 

Voor iedereen

Holistisch coachen kan voor iedereen geschikt zijn die het wil uitproberen. De deur tot het Holisme staat voor iedereen open. Als je al enige affiniteit en ervaring hebt met de holistische visie kun je er ook voor kiezen een stap verder te zetten via www.zoma-opleidingen.nl. Het komt steeds vaker voor dat mensen zich laten omscholen tot holistisch coach of therapeut. Dit zorgt ook voor een grotere diversiteit aan coaches. Dat is maar goed ook, wat ieder heeft zijn eigen specialiteit!