Veel mensen hebben niet echt iets met all you can eat. Ze vinden het vaak een vreetschuur en niet culinair. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Andere zullen weer zeggen dat ze het niet uitmaakt of het culinair is of niet, als het maar lekker is. In dit artikel gaan we het hebben over de voor- en nadelen van een all you can eat restaurant.

Voorbeelden all you can eat

De all you can eat restaurants zijn de laatste jaren als paddestoelen de grond uit geschoten. Dit is begonnen met de Chinese wok restaurants, gevolgd door de sushi restaurants en later de ‘algemene’ all you can eat restaurants. Een van die ‘algemene’ all you can eat restaurants is Amigos. Één van de betere all you can eat in Roosendaal. Dit is een BBQ restaurant waar je voor een vast bedrag 3 uur lang de tijd hebt om alles te pakken wat je wilt.

Voordelen

Een all you can eat restaurant heeft verschillende voordelen:

  • Je betaald een vast bedrag. Je weet wat je betaald voor het eten. Dus het maakt niet uit hoeveel je pakt. Als je het zo vergelijken met een normaal restaurant, dan haal je vaak je geld er wel uit in een all you can eat restaurant.
  • Je hebt keuze uit verschillende soorten gerechten. Bij een normaal restaurant kunnen er dingen bij je gerecht zitten die je niet lekker vind. Nu kun je dit natuurlijk gewoon vragen of ze dat niet erbij willen doen. Maar het grote voordeel bij een all you can eat restaurant is dat je zelf je bord kan opmaken. Lust je bijvoorbeeld geen sla bij je bruger. Dan hoef je het er niet op te doen.
  • Je hoeft niet te wachten op de bediening. Doordat je alles zelf bakt of pakt hoef je bijna niet te wachten op de bediening om jouw eten te brengen, je kan zelf bepalen wanneer je wat wilt pakken.

Nadelen

Net als ieder restaurant heeft een all you can eat ook diverse nadelen:

  • Het is niet culinair. Als je een chique avondje uit eten wilt is een all you can eat niet het beste. All you can eat restaurants zijn vaak gebaseerd op massa. Het eten is meestal simpel.
  • Het meeste eten is niet gezond. Vooral de Chinese all you can eat restaurants zijn niet de gezondste keuze. Vooral omdat er ook friet, snacks en ijs staat voor de kleine kinderen omdat die meestal de Chinese gerechten niet lusten. Ook zijn de salades vaak vettig door de dressing of wat er allemaal doorheen zit.
  • Je betaald vaak meer. Doordat de prijs vast staat, en drankjes er nog niet bij zitten kan je wel even schrikken als je de rekening ziet. Restaurants moeten het soms ook met de wat duurdere drankjes doen.