Het is zover! Na lang wikken en wegen heb je eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat emigreren! Een spannende tijd breekt aan, want wat moet je allemaal regelen voor vertrek? In dit artikel bespreken we waar je op moet letten en wat je allemaal moet regelen voor vertrek. Zo maak je een succes van jouw buitenlandse avontuur!

Alles achterlaten wat je hebt

Deze kop klinkt misschien wat dramatisch, maar dit is in feite wel wat je doet. Je huis, je baan, je familie. Alles laat je achter om aan dit nieuwe hoofdstuk in je leven te beginnen. Je kunt natuurlijk niet zomaar in het vliegtuig stappen en alles achterlaten. Daarvoor moet je eerst wel het een en ander regelen. Ben je bijvoorbeeld eigenaar van een appartement? Dan kun je jouw appartement verkopen aan Bagro Vastgoed. Dit is een vastgoedmakelaar die direct jouw woning kan kopen. Voordeel hiervan is dat je snel het geld op jouw rekening kunt hebben en dat je verkoopzekerheid van je appartement hebt, mits de vastgoedmakelaar geïnteresseerd is natuurlijk. Ben je huurder van een woning, dan dien je tijdig jouw huur op te zeggen bij jouw verhuurder. Let op: meestal geldt er een minimale opzegtermijn van een maand, maar in sommige gevallen kan dit bijvoorbeeld ook 3 maanden zijn. Houd hier dus rekening mee wanneer je de huur definitief op wilt zeggen.

Controleer of je een visum nodig hebt

Soms heb je een visum nodig wanneer je naar het buitenland verhuist. Binnen de EU en het Schengengebied heb je geen visum nodig. Ga je bijvoorbeeld naar Australië of China, dan heb je wel een visum nodig. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren regelt want deze procedure kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Nieuwe verblijfplaats regelen in het buitenland

Ga je na jouw studie emigreren naar het buitenland? Dan is het belangrijk dat je van tevoren een nieuwe woonruimte regelt in het buitenland. Je kunt hiervoor van tevoren op en neer vliegen om een woning te bezichtigen, maar je kunt dit ook op afstand regelen. Als je de mogelijkheid hebt om de woning van tevoren te bezichtigen, adviseren we altijd om dit te doen, omdat het gewoon handig en prettig is om te weten of je woning schoon is en voldoet aan jouw verwachtingen. 

Vliegticket regelen

Een enkeltje naar het buitenland is zo geboekt. Toch wil je dit waarschijnlijk wel tegen de beste prijs doen. Het is daarom aan te raden om dit al ver van tevoren te regelen. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijzen meestal zijn. Op websites als Skyscanner kun je de prijzen vergelijken van verschillende vliegmaatschappijen om zo de goedkoopste deal eruit te slepen. Scheelt jou weer geld wat je voor andere zaken kunt gebruiken. Wel zo handig!