Wanneer er een tekort is aan personeel binnen een bedrijf, is het aantrekkelijk maken van het bedrijf voor nieuwe medewerkers extra belangrijk. In de huidige arbeidsmarkt is het al erg moeilijk om aan nieuw personeel te komen en door het bedrijf aantrekkelijk te maken voor potentiële werknemers wordt dit iets eenvoudiger. Bovendien is het voor de huidige medewerkers aantrekkelijker om te blijven als jij goed voor hen zorgt. In deze tekst gaan wij het daarom hebben over hoe jouw bedrijf aantrekkelijk wordt voor nieuwe medewerkers en natuurlijk aantrekkelijk blijft voor huidige medewerkers. De reacties op jouw vacatures in Den-Haag zullen hierdoor geheid toenemen.

Goede arbeidsvoorwaarden

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat een bedrijf goede arbeidsvoorwaarden heeft. Vergelijk salarissen in de branche met die van andere bedrijven, om te zien of jij jouw medewerkers eerder beloont voor hun werk. Een goed salaris is voor veel mensen een belangrijk punt bij het aannemen van een nieuwe baan. Bovendien kun je andere voorwaarden en vacatures van andere bedrijven bekijken. Zo kun je zien of andere voorwaarden ook redelijk overeenkomen of dat er misschien iets aangepast kan worden. Het is immers van belang om beter te zijn dan concurrenten. Als jouw concurrenten betere arbeidsvoorwaarden of een beter salaris bieden, dan zullen mensen eerder bij die bedrijven gaan solliciteren.

Een fijne sfeer op het werk

Het hebben van een goede sfeer op het werk, is ook een belangrijk aspect om het bedrijf aantrekkelijk te maken. Door af en toe bedrijfsuitjes te plannen of regelmatig een praatje te maken met medewerkers kun je een goede sfeer creëren. Kijk ook regelmatig hoe het met je huidige medewerkers gaat, om te voorkomen dat de werkdruk te hoog wordt. Neem tijd voor je medewerkers en begeef je onder de mensen. Medewerkers die de sfeer binnen het bedrijf fijn vinden en waarderen, zullen dit met kennissen, familie en vrienden delen. Het imago van jouw bedrijf kan hierdoor verbeteren, waardoor mensen eerder geneigd zijn om er ook te komen werken.

Luister naar je medewerkers

Een andere manier om jouw bedrijf te verbeteren, is door goed te luisteren naar je medewerkers. Luister naar wat zij te zeggen hebben en laat ze hun ideeën geven. Je kunt ze ook betrekken bij het nemen van beslissingen over de arbeidsvoorwaarden. Jij als baas staat immers niet in hun schoenen en door hun hulp kun je een beter beeld krijgen van wat medewerkers waarderen. Moedig jouw medewerkers ook aan om nieuwe mensen te werven en beloon hen hiervoor. Dit kan de bedrijfsresultaten op den duur bevorderen en een vacature plaatsen levert gauw meer reacties op.

Zorg voor bekendheid van je bedrijf

Wanneer je een klein bedrijf hebt, kan het lastig zijn om aan nieuw personeel te komen. Mensen weten niet af van jouw bedrijf, waardoor vacatures niet worden opgemerkt of als niet interessant worden bestempeld. Door de bekendheid van jouw bedrijf te verbeteren, zul je ook meer reacties krijgen van nieuwe medewerkers. Ga bijvoorbeeld langs bij carrièrebeurzen, maak reclame en laat je bedrijf online zien. Via sociale media is het tegenwoordig erg eenvoudig om mensen te bereiken. Door meer volgers op sociale kanalen te werven, krijgt jouw bedrijf meer bekendheid.