Ben je het leren in Nederland na al die jaren beu en ben je benieuwd naar hoe het er in andere landen aan toe gaat? Ga dan op uitwisseling naar het buitenland! In dit artikel bespreken we de voordelen van een uitwisseling en geven we je tips hoe jij nieuwe ervaringen op kunt doen.

Leren in een ander land

Een uitwisseling biedt je de kans om het schoolsysteem in een ander land mee te maken. Zo heeft een highschool in Amerika leuke naschoolse activiteiten en kan een highschool in Mexico je optimaal voorbereiden op je studie. Het schoolsysteem in Australië verschilt dan weer minder met de Nederlandse lesprogramma’s, maar daar vind je wel een hechte gemeenschap en relaxte sfeer die uniek is aan het land. Wie weet vind je het studeren in het buitenland zo leuk, dat je besluit om daar je studie te gaan volgen!

Voordelen voor de toekomst

Een half jaar of een jaar op uitwisseling gaan naar het buitenland brengt een hoop voordelen met zich mee waar je in de toekomst van kunt genieten. Zo leer je jezelf op een andere manier kennen, doe je kennis op die je in Nederland nooit geleerd zou hebben, verbeter jij je taalkundigheid en verwerf je een hoop vaardigheden. Al deze ervaringen en vaardigheden kun je later op je cv zetten, zodat je er bij je sollicitatie bovenuit springt.

Andere opties

Ben je wel even klaar met leren? Dat is niet zo vreemd, je zit al vanaf je vierde in de schoolbanken, dus dan wil je op een gegeven moment wel even iets anders. Neem dan een tussenjaar en ontdek de wereld op jouw manier! Ga reizen, wordt vrijwilliger op een plek waar je altijd al wilde werken of ga geld verdienen. Een tussenjaar biedt veel verschillende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te bepalen wat daarop volgt.