Het bijhouden van de administratie is niet een klus waar ondernemers naar uitkijken. Toch zal je dit moeten bijhouden, want je bent als ondernemer verplicht elk jaar een overzichtelijke boekhouding op te stellen en belastingaangifte te doen. Een voordeel aan de administratie is dat je een goed inzicht hebt hoe je bedrijf er financieel voor staat. Voorkom flinke boetes door een accountant bij Doomen & Quist in Rijsbergen in te schakelen. 

Je hebt een goed overzicht op jouw financiën

Aangezien het feit dat het verplicht is om de administratie te doen, is het ook nog een fijn. Je krijgt daardoor een goed inzicht op jouw financiële status. Door het goed bij te houden kan je flinke boetes voorkomen. Ook kan je op tijd ingrijpen wanneer het financieel gezien wat minder goed gaat met je onderneming. Houd alle inkomsten, uitgaven, nog niet betaalde facturen, de btw-aangifte en de winst allemaal goed in orde. Veel bedrijven kiezen ervoor om een accountant of boekhouder hiervoor in te schakelen. Dit bespaart de ondernemer tijd en weten ze zeker dat de boekhouding goed gedaan wordt. Wanneer je je aangemeld hebt bij de Kamer van Koophandel en een zakelijke bankrekening hebt geopend, kun je beginnen met het opzetten van een goede overzichtelijke administratie. Het is belangrijk dat je van alle zakelijke uitgaven de bonnen of facturen van bewaard. 

Zelf de administratie doen of uitbesteden?

Het bijhouden van de administratie is dus belangrijk. Je kan niet even stoppen met het bijhouden van de administratie. Het vergt een hoop tijd en daarom is het fijn voor sommige ondernemers om de boekhouding uit te besteden aan bedrijven. Voor sommige bedrijven geldt de regel zelfs dat ze verplicht zijn om een accountant aan te nemen. Het uitbesteden van de boekhouding is niet noodzakelijk, want je kan het in principe ook zelf doen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw bedrijfssituatie, financiële kennis en tijd. Als je het uitbesteed heb je wel meer tijd voor je bedrijf en dat houd vak ook meer omzet en winst in. Het wordt ook aangeraden om de administratie door een professional te laten doen. Zo voorkom je ook dat er fouten in de boekhouding staan.