RVS, oftewel roestvaststaal is een veelzijdig en stijlvast materiaal. Het wordt in grote hoeveelheden geproduceerd. Met RVS kan je heel veel dingen maken. Het wordt daarom ook vaak gebruikt. Je kan er gasfornuizen meemaken, maar ook achterwanden van maken. Je wilt natuurlijk dat dit mooi schoon blijft en blinkt. Lees daarom dit artikel verder om erachter te komen hoe je dit materiaal schoonmaakt voor het beste resultaat. Ben jij nog opzoek naar een RVS groothandel? Steelpoint staat dan voor je klaar. Je kan bij hun terecht voor diverse specificaties, afmetingen, diktes en uitvoeringen. 

Waar wordt RVS allemaal voor gebruikt?

RVS is multifunctioneel. Je kan het buitenhuis gebruiken, maar ook voor binnenshuis. Pannen, deurklinken, trapleuningen, schroefjes en hekken kunnen van RVS gemaakt worden. RVS wordt in veel dingen verwerkt. Een ander voordeel van RVS is dat het sterk en slijtvast materiaal is. RVS betekent echter niet dat het roestvrijstaal is. Er is een klein laagje roest zelfs aanwezig op RVS. Deze zogenaamde oxidelaag kan je niet zien, maar zorgt wel voor een beschermlaagje. In tegenstelling met normaal staal waar roest op zit, zie je een bruine vlek. Bij RVS kan je dit niet zien. 

Hoe maak je RVS schoon?

Je wilt natuurlijk dat jouw spullen met RVS mooi schoon blijven. Het beste om RVS schoon te maken, is om een sopje te maken met lauw water. Gebruik altijd een zachte doek. Maak dan met de doek het RVS materiaal schoon met een doekje in het in sopje. Ook glasreiniger werkt goed. Glasreiniger heeft een ontvettende werking. Zo krijgt jouw RVS zijn glas terug en zal je geen vingervlekken meer zien. Glanzen jouw RVS spullen nog niet genoeg? Dan is het ideaal om een druppeltje olie op de spullen te doen. Dit kan olijfolie zijn, maar ook babyolie. Breng de olie aan op het RVS met een droge doek. Gebruik niet teveel olie in een keer. Een klein druppeltje is genoeg. 

Hoe haal je krassen op het RVS weg?

Na verloop van tijd kan het zijn dat er krassen op jouw RVS ontstaan. Dit is niet gek, want je maak gebruik van de spullen. Je ontkomt niet aan krasjes. Als het lichte oppervlakkige krassen zijn, kan je ze nog weghalen door met schuurvlies over het RVS heen te gaan. Het is wel belangrijk dat je altijd met de slijprichting van het metaal mee slijpt. Doe je dit niet dan krijg je doffe plekken die je hoogstwaarschijnlijk niet meer weg krijgt. Probeer ook niet diepe krassen op deze manier te verwijderen. Diepe krassen kunnen alleen mechanisch weggewerkt worden. Dit kan je beter overlaten aan een vakman.