Ga jij binnenkort een woning verkopen via Ard uw Makelaar? Wanneer het de eerste keer is dat je jouw huis verkoopt, is het lastig in te schatten waar je allemaal rekening mee moet houden. Het zijn nogal wat dingen die geregeld moeten worden en je wilt jezelf daar natuurlijk wel op een goede manier op voorbereiden. In dit artikel lees je de stappen die je doorloopt bij het verkopen van een woning. Lees zeker verder als je benieuwd bent. 

De waarde van de woning wordt bepaalt

Aan de hand van een taxatie wordt de waarde van het huis bepaald. Zo weet jij voor wat voor bedrag de woning in de markt kan worden gezet. Bij het bepalen van de prijs, kijkt de taxateur naar andere woningen in de omgeving en naar de staat van het huis. Ook spelen de buurt waar het huis in staat en de huidige woningmarkt een rol bij de prijsbepaling. 

Zorg dat de woning mooi gepresenteerd kan worden

Wanneer je wilt dat de woning goed verkocht wordt, is het belangrijk dat de woning er netjes en schoon uitziet. Zo kunnen er mooie foto’s gemaakt worden en worden mensen niet afgeschrokken door troep. Het is ook belangrijk dat de woning online goed en duidelijk zichtbaar is en hier kan een makelaar zoals Ard uw makelaar voor zorgen. Zij weten als geen ander hoe ze dit moeten aanpakken. 

Bezichtigingen

Een goede makelaar neemt elke bezichtiging heel serieus. Het kunnen namelijk gewoon de nieuwe bewoners van de woning worden. Zorg er altijd voor de het huis schoon en netjes is voor een bezichtiging. De makelaar kent alle ins en outs van het huis, waardoor ze veel vragen van belangstellenden kunnen beantwoorden. Na elke bezichtiging laten we jou direct weten hoe het ging. Dat is fijn omdat je zo altijd op de hoogte bent.

Het verkopen

Ben jij overeengekomen met de kopende partij? Dan is het tijd op de koopovereenkomst in orde te maken en deze bij de notaris te tekenen. Wij zorgen dat de rest soepel verloopt en dat is fijn want zo hoef jij jezelf hier geen zorgen over te maken.