Heb je een eigen rolsteiger en ben je geregeld ergens in het land bezig met een klus of project waarbij je op hoogte moet werken? Dan zul je je rolsteiger met een speciale aanhanger moeten vervoeren. Om dit op een goede manier te doen, zonder dat je de rolsteiger beschadigd of ongelukken krijgt, moet je een aantal zaken in de gaten houden. Maar wat precies? Lees snel verder en ontdek hoe je jouw rolsteiger veilig en efficiënt kunt vervoeren met een aanhanger!

Kies voor de juiste soort steigeraanhanger

Als je een steiger met ASC bordestrap kopen gaat en een passende steigeraanhanger zoekt, dan kun je uit diverse soorten aanhangers kiezen. Een voordelige en daarom populaire keuze is een steigeraanhangwagen die open is. Naast dit type aanhangwagens om je steiger en ASC bordestrap kopen en daarna te vervoeren, kun je ook gaan voor een all in one-aankoop, namelijk een rolsteiger inclusief aanhangwagen aanschaffen. Je weet dan in elk geval zeker dat de aanhanger perfect past bij je rolsteiger en dat hierdoor optimaal vervoer mogelijk is. Ten slotte zijn er ook nog steigeraanhanger die volledig afgesloten kunnen worden, dus met een dichte bak. Het grote voordeel van deze aanhangervariant is dat je de aanhangwagen op slot kunt doen (via een hangslot) om diefstal te voorkomen. Verder voorkomt een dichte aanhangwagen dat je steiger onderweg nat wordt, zodat deze lang in een goede staat blijft.

Let op een veilige vergrendeling

Uiteraard is het van groot belang dat je met je steigeraanhanger veilig de weg op gaat. Een rolsteiger en ASC bordestrap kopen is één ding, het veilige vervoer van dit zware materiaal is een tweede! Voor het veilig rijden met je aanhanger is het van belang om de losbreekkabel die aan de aanhangwagen zit, te controleren. Deze moet natuurlijk goed vast zitten als je de weg op gaat. Verder raden we je aan om je spiegelstand goed te checken voordat je op pad gaat. Je moet namelijk goed zicht kunnen houden op je aanhanger.

Hoe hard mag je rijden met een steigeraanhanger?

De maximumsnelheid voor het rijden met aanhangers ligt in ons land op 90 km per uur. Let ook op het gewicht van je aanhanger met lading. Als deze onder de 750 kg blijft, kun je gewoon een B-rijbewijs gebruiken voor het transport.