Ook in 2022 wordt er weer volop geracet. Onder andere op het circuit in Zandvoort, zal dit jaar een race plaatsvinden. Op onderstaande circuits zal Max de titel aankomend seizoen moeten verdedigen. Kijk voor meer Formule 1 nieuws op GPtoday.net.

GP Bahrein, race in de woestijnstad

De GP in Bahrein wordt al sinds 2004 gereden. In 2021 streden Lewis Hamilton en Max Verstappen hier om de eerste plaats. Lewis won tot groot verdriet van veel Max Verstappen fans. Uiteindelijk werd Max toch wereldkampioen. 

GP Australië, de race van Melbourne

Een semi-stratencircuit, normaal wordt er niet gereden behalve met straatauto’s. Het circuit is aangepast voor het nieuwe seizoen, maar we hopen natuurlijk op een fantastische race. 

GP Nederland, een oude bekende

Op het circuit in Zandvoort werd tot vorig jaar 36 jaar niet gereden. De laatste race van de 20ste eeuw was op 25 augustus 1985 en werd gewonnen door Niki Lauda. Ook in 2022 verwachten we hier een groot oranje feest. 

GP Abu Dhabi, waar de strijd gewonnen werd 

De afsluiter van het seizoen, ook in 2022. Vorig jaar won Max Verstappen op dit circuit de wereldtitel. Veel Nederlandse fans hopen dat hij dat weer doet in het nieuwe seizoen. Met vernieuwde wagens zal het nog meer aankomen op de talenten van de coureurs.

GP België, ook onze zuiderburen doen mee

Ook in België zijn ze weg van de Formule 1 races. Het Ardennencircuit, ook wel Spa-circuit genoemd is bij veel Formule 1 fans bekend. Het circuit staat in de boeken als erg snel circuit. Op 3 bochten na kan overal op hoge snelheid doorheen worden gereden. 

Andere circuits doen ook mee

We hebben er voor gekozen om bovenstaande circuits, vanwege de belangrijke races van afgelopen seizoen extra toe te lichten. Natuurlijk zijn dit met 23 wedstrijden niet de enige circuits. De andere circuits zijn:

– Autodromo E Dino Ferrari

– Circuit de Catalunya

– Circuit de Monaco

– Baku city circuit

– Circuit Gilles Villeneuve

– Circuit Silverstone

– Red Bull ring

– Circuit Paul Ricard

– Hungaroring

–  Autodromo Nazionale 

– Sochi autodrom

– Marina Bay street circuit

– Suzuka circuit

– Circuit of the Americas

– Autodromo Hermanos Rodriguez 

– Autodromo Jose Carlos pace interlagos.