Wanneer je twijfelt aan je relatie is het belangrijk dat je dit communiceert met je partner. Soms kom je er samen uit en is er uiteindelijk een happy ending. Soms is dit helaas niet het geval en blijven de twijfels toch telkens op de voorgrond treden. Het is belangrijk om in te grijpen in dit soort situaties. Al helemaal als je getrouwd bent. Er moet dan het een en ander geregeld worden betreft de scheiding. Hiervoor kun je een goede mediator inzetten. Wil jij weten waarom een mediator inzetten voordelig is bij twijfels aan je relatie? Lees snel verder.

Waarom mediation de gouden tip is

Eerst is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de voordelen van mediation. Je komt namelijk op een bepaald punt in de relatie en dan is het mogelijk dat je een mediator gaat overwegen. Het heeft geen zin om een mediator in te schakelen als er nog heel weinig is gecommuniceerd. Het scheelt zowel tijd als moeite om eerst onderling te communiceren. Lukt dit niet of kom en jullie er samen niet uit? Dan kan een mediator heel veel voor jullie betekenen. De meeste mensen zien een mediator als een soort tussenstap. Het is namelijk vaak het geval dat mensen gelijk een rechterlijke procedure aangaan, maar dit maakt meer kapot dan je lief is. Play it safe en kijk eerst naar wat een mediator kan doen.

Waar baseer je je keuze op?

Als je een mediator gaat inschakelen, wil je natuurlijk dat het een goede mediator is. Toch weet niet iedereen waar je een goede mediator aan kunt herkennen. Eigenlijk is dit heel simpel. De gouden tip is om de mediator waar je van denkt dat het wel gaat lukken zo snel mogelijk te ontmoeten. Vertellen dat je wilt scheiden moet een makkelijk gespreksonderwerp zijn. Dit scheelt het hele internet scannen om uit te vinden of het wel een goede match is. Je wilt daarbij dat de mediator die je kiest onpartijdig is. Als dit wel het geval zou zijn, had je namelijk net zo goed een rechterlijke procedure aan kunnen gaan. 

Welke mediator ga je kiezen?

Maar welke mediator kies je dan? Het vervelende aan het beroep is dat iedereen kan zeggen dat ie een mediator is. Toch is niet iedereen even goed en kun je er dus ook niet op vertrouwen dat iedereen die je online tegenkomt goed is in zijn vak. Daarom kan het een goed idee zijn om research te doen. Dit kun je doen via LinkedIn, omdat je daar ook ervaring kunt aflezen, maar er zijn ook genoeg andere manieren om dit te doen. Zorg er dus voor dat je een mediator kiest die bij jou past, maar ook de juiste expertise heeft. Lees hier meer over hoe een mediator je kan helpen in jouw situatie.