Wanneer je voor het eerst op jezelf woont, dan zullen er een aantal momenten zijn waarop je niet weet wat je moet doen. Je eerste lamp vervangen, voor het eerst alles schoonmaken en het schoonmaakwerk bijhouden, de rest van het huishouden runnen en nog veel meer zaken waar je misschien niet helemaal op voorbereid was. Wij geven je een aantal tips voor scenario’s die je mogelijk tegenkomt, zodat je voorbereid bent!

De stroom valt uit

Een goede voorbereiding is hier het halve werk, want je kunt thuis zorgen voor een noodpakket. Voor een landelijke stroomstoring kun je maar beter goed voorbereid zijn, daarom bestaat een goed noodpakket uit een radio op batterijen, een zaklamp, extra batterijen, een eerste hulppakket, lucifers, kaarsen en warmhouddekens. Heb je enkel bij jou thuis een stroomstoring, dan heb je dit noodpakket echter niet nodig.

In dat geval ga je eerst op zoek naar de oorzaak van de stroomuitval, zoals blikseminslag of kortsluiting. In de meterkast kun je vervolgens de schakelaar van de elektriciteit proberen terug om te zetten. Als dat lukt, dan hoef je verder niets te doen. Is dit niet het geval, dan bel je een elektricien, zoals Aalbers Elektrotechniek in Etten-Leur. Deze zorgt ervoor dat alles weer zal werken.

Hoe moet je kleding wassen?

Een kind kan de was doen! Het is zeker niet ingewikkeld, maar je moet een paar regels onthouden om het jezelf makkelijker te maken. Ten eerste, is het belangrijk om je witte was te scheiden van de kleuren. Je kunt vervolgens de kleuren nog verdelen in licht en donker. Als je nieuwe kleding voor het eerst wast, zorg er dan voor dat je altijd vergelijkbare kleuren bij elkaar doet. Zeker felle kleding kan nog wel eens afgeven, waardoor je andere kledingstukken verkleuren.

Handige hacks bij het schoonmaken

Afhankelijk van hoe groot je woning is, kun je nog wel eens wat tijd kwijt zijn aan het schoonmaken ervan. Dan is het des te fijner als je hier handige hulpmiddelen en trucs voor hebt. De eerste tip die we je kunnen geven, is om te zorgen dat je altijd schoonmaakazijn, afwasmiddel en baking soda in huis hebt. Ook een citroen is altijd handig. Schoonmaakazijn, gecombineerd met een of meer van de andere items, is een wondermiddel. Schoonmaakazijn en afwasmiddel samen kunnen kalkaanslag op je douchewand verwijderen. Schoonmaakazijn en baking soda zijn goed om waterflessen goed schoon te krijgen. Deze combi helpt ook om verstoppingen in je gootsteen op te lossen. In huis halen dus!