Een vreemde taal leren heeft heel wat voordelen. Je helpt er je jobkansen een stuk mee vooruit, je traint je hersenen, je begrijpt meer van de wereld en het is natuurlijk ook gewoon ontzettend cool. Niks beter om indruk mee te maken op date dan met jouw talenknobbel. Ben jij een vreemde taal aan het leren? Dan ben je vast ook op zoek naar tips om ook echt snel beter te worden in de taal in kwestie. De ene taal is de andere natuurlijk niet maar toch kunnen we een paar universele tips geven.

Een taalbad

De absoluut beste manier om een vreemde taal te leren is om jezelf in een heus taalbad onder te dompelen. Dat betekent dat je denkt, schrijft en praat tegen jezelf in de taal in kwestie. Dat kan je met veel karakter op eigen houtje doen of je kunt er hulp voor inschakelen. Zo zijn er heel wat organisaties die reizen of pakketten aanbieden waarin je op locatie een tijd gaat wonen. Dat kan gaan van een highschool in Amerika ervaring tot een paar weken op het Franse platteland verblijven.

Betrek je omgeving

Het is moeilijk om iets vol te houden als je het alleen moet doen. Een gouden tip is dan ook om je omgeving erbij te betrekken. Vertel je vrienden en familie wat je aan het doen bent en vraag hen om mee te doen of enkel toe te staan dat je in de desbetreffende taal tegen hen praat. Zoek een conversation buddy!

Maak fouten

Een taal leer je niet zonder fouten te maken. Veel volwassenen blokkeren helemaal uit schrik om fouten te maken. Dat terwijl je een taal het beste leert door vlot te praten en de fouten erbij te nemen. Wees met andere woorden speels met taal. Kunnen praten is stap 1, foutloos praten komt erna.

Hou de motivatie in het achterhoofd

Er is altijd een reden waarom je beslist om een taal te leren. Hou dat dan ook in het achterhoofd. Er zijn immers bij elk leerproces momenten dat het het allemaal niet waard lijkt. Door je motivatie in gedachten te houden blijf je met volle inzet je smijten en dat is wat resultaten geeft.