In Nederland begint het steeds vaker te stormen. Dit heeft er grotendeels mee te maken dat het klimaat aan het veranderen is. Dat het steeds vaker stormt in Nederland, is erg vervelend, maar wat nog vervelender is, is de schade die deze stormen aan kunnen richten. Iedereen heeft wel eens beelden gezien dat complete daken van woningen wegwaaien. Je kunt je wel voorstellen dat de mensen die in deze woningen wonen, met enorme ravage opgescheept zitten. 

Waar moet je op letten?

Wanneer je je eigen dak wilt controleren op schade, dan is het wel zo handig om te weten waar je op moet letten. Eén van de belangrijkste punten waar je op moet letten, is het dakleer van je dak. Mocht je zien dat er scheuren zijn ontstaan, dan is het zeer belangrijk om direct contact op te nemen met een dakdekker in Eindhoven. Er is een kans aanwezig dat je binnen enkele uren tot dagen last zult krijgen van lekkages. Lekkages kunnen zeer veel schade aanrichten. Niet alleen aan het dak, maar ook aan de rest van je woning. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan je prachtige laminaat, maar ook aan je meubels.  

Liggen de dakpannen nog op het dak?

Als je een puntdak hebt, dan is de kans groot dat je dakpannen op het dak van je woning hebt liggen. Dakpannen worden over het algemeen niet bevestigd en liggen dus los op het dak. Dit is in principe geen probleem, maar het kan wel een probleem worden als het flink begint te stormen. Daarom is het belangrijk om altijd de dakpannen van je dak te controleren als het flink gestormd heeft. 

Schakel een dakdekker in 

Wil je zelf het dak niet opgaan of wil je dat het dak gecontroleerd wordt door een expert? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een dakdekker. Een dakdekker is gespecialiseerd in het bedekken van daken, maar ook in het repareren en renoveren ervan. Daardoor kan een dakdekker ook zeer snel lekkages en andere vormen van schade vinden. Het is erg belangrijk om er wel rekening mee te houden dat dakdekkers meestal erg druk zijn als het gestormd heeft.