Een schaarhoogwerker van Vertifix wordt vaak gebruikt om mensen op te tillen door middel van het uitdrukken van de x-vormige scharen die het platform ondersteunen. Er zitten veel voordelen aan deze constructie. Wat die voordelen zijn, lees je allemaal in dit artikel. Dan weet je na het lezen precies wat je allemaal met een schaarhoogwerker kan!

Een schaarhoogwerker is veilig

Een schaarhoogwerker wordt gebruikt om mensen op een veilige manier verticaal omhoog te krijgen naar de gewenste hoogte om diverse werkzaamheden uit te voeren. Hierbij kan je denken aan het wassen van ruiten, bouw, in de amusementswereld en ga zo nog maar even door. Voordat de schaarhoogwerkers bestonden, werden er vaak ladders en steigers gebruikt om mensen op hoogtes te laten werken en dat is natuurlijk een stuk minder veilig. Schaarhoogwerkers daarentegen bieden, als de gebruiksaanwijzingen in acht worden genomen, een sterk en betrouwbaar platform waarop arbeiders hun professie kunnen uitoefenen.

Ze zijn makkelijk te vervoeren

Een schaarhoogwerker is eenvoudig te vervoeren. Ze hoeven niet gemonteerd en afgebroken te worden en daardoor kan een vrachtwagen ze bijvoorbeeld makkelijk vervoeren van de ene naar de andere plek. Ze heb jij meer tijd over voor andere taken die gedaan moeten worden buiten het vervoeren van de schaarhoogwerker. 

Diverse soorten aandrijving

Bij de talrijke schaarhoogwerkers worden ook diverse soorten aandrijving gebruikt. Soms wordt er mechanische aandrijving gebruikt en een andere keer weer een soepel werkende hydraulische aandrijving of een pneumatische. Schaarhoogwerkers hebben een grote variatie in afmetingen en modellen, hierdoor kunnen ze prima ingezet worden bij veel verschillende soorten werkzaamheden.

Een schaarhoogwerker zorgt voor productiviteit

Je kunt een schaarhoogwerker makkelijk verplaatsen en daardoor heb je geen last van fysieke belasting en vermoeidheid. Dit zorgt dus ook weer voor extra productiviteit. De mensen die met een hoogwerker werken, hebben meer energie over voor andere taken en dat is fijn!