Het is natuurlijk heerlijk ontspannend om in de sauna te zitten. Maar wist je dat een saunabezoekje talloze gezondheidsvoordelen heeft? Lees snel verder om te ontdekken welke gezondheidsvoordelen een saunabezoek precies voor jou kan hebben.

1. Het behouden van een gezonde huid

De sauna is ontzettend goed voor je huid. Het zweten zorgt er namelijk voor dat er een nieuwe huidlaag wordt gevormd. Dat is dus ook de reden dat je huid zo soepel en zacht aanvoelt na een bezoekje aan de sauna. Ook wordt de huid een stuk elastischer, wat rimpels helpt te voorkomen. Zeg dus maar dag tegen die dure crème en verwelkom de sauna in je dagelijks leven!

2. Het verliezen van gewicht

Door het transpireren in de sauna verlies je zo’n 300 tot 500 calorieën per uur. Natuurlijk is dit hoofdzakelijk vocht, maar het is toch een gemakkelijke manier om wat af te vallen. Nadat je uit de sauna komt drink je vaak veel water, wat ook weer een positief effect heeft op gewichtsverlies.

3. Spierontspanning

De warmte van een sauna zorgt ervoor dat je spieren optimaal kunnen ontspannen. Handig als je veel sport, want de ontspanning van deze spieren zal spierpijn gedeeltelijk voorkomen. Maar ook als je gewrichtsklachten hebt omdat je bijvoorbeeld de hele dag zit, kan een sauna een uitkomst zijn tegen rugpijn.

4. Sterker immuunsysteem

Een sauna zorgt ervoor dat het immuunsysteem in je lichaam wordt geactiveerd. Dit heeft tot gevolg dat er meer witte bloedlichamen worden aangemaakt. Hierdoor zal je dus minder snel ziek kunnen worden, aangezien de witte bloedlichamen een mogelijk virus dat binnentreedt direct zal deactiveren. Handig dus!

5. Ontstressen

De burn-out lijkt de ziekte van het decennium te worden. Burn-outs zijn gelukkig relatief goed te voorkomen door op tijd in te grijpen bij stress. Een sauna kan je dan ook enorm goed helpen om zowel lichamelijk als mentaal te ontspannen, waardoor je niet alleen fysiek, maar ook mentaal beter in je vel zal zitten. Hierdoor heb je op lange termijn minder last van mentale klachten en verlaag je het risico op een burn-out.Ben jij ook zo enthousiast geworden van de sauna? Neem gewoon een sauna in huis! Sauna kopen van Elite Wellness is makkelijk en simpel. Binnen mum van tijd heb jij jouw eigen privé sauna in de achtertuin staan!