Iedereen heeft wel een mening over het roken. De een rookt wel en de andere heeft er echt iets tegen. Uiteindelijk denkt iedereen hier anders over. Daar is niks mis mee. Het roken van een sigaar is toch wel wat anders, dan het roken van een sigaret. Het is beide natuurlijk niet gezond, maar goed alcohol is ook niet goed voor je. Het oproken van een sigaar is een echte beleving. Ben jij nog op zoek naar een sigaar? Dan kan je die kopen bij sigarenverkoop.nl! Zij bieden een uitgebreid sigaren assortiment. 

Wanneer ben je klaar voor een sigaar?

Er is niet een bepaalde leeftijd wanneer je er klaar voor bent om een sigaar te roken. Dit ligt er echt vanaf hoe jij er zelf in staat. De een wilt alles uitgeprobeerd hebben en de ander heeft er absoluut geen behoeftes aan. Het kan er natuurlijk ook aan liggen of je al rookt. Dan is de drempel lager om het een keer te proberen. Door de jaren heen kan het zijn dat er een moment komt dat je jouw eerst sigaar wilt gaan roken. Het is daarnaast wel echt anders dan een sigaret. Een sigaar rook je namelijk heel anders. Een sigaar rook je niet over je longen. Dat is bij een sigaret wel zo. Laat je vooral ook niet opjutten om een sigaar te roken. Doe dit alleen als je er echt klaar voor bent. Het is tevens ook leeftijdsgebonden. 

Selecteer een smaak naar keuze

Een sigaar kan verschillende smaken hebben. Je kan in de winkel of aan vrienden het beste om advies vragen welke smaak er voor een beginner het beste is. Het is van te voren lastig om te concluderen welke smaak je lekker vind, maar kies iets uit waar je wel echt van weet of denkt dat je het lekker vindt. Om veilig te spelen kan je het beste een milde smaak kiezen. Kies in het begin ook nooit te grote sigaren. Op deze manier voorkom je dat je een negatieve ervaring krijgt met je eerste sigaar.

Neem de tijd voor je sigaar

Het belangrijkste is dat je geniet van je sigaar. Als je een sigaar gaat roken, moet je er wel echt de tijd voor nemen. Een sigaar trek je niet even op, want je rookt het niet over je longen. Rook je sigaar lekker op onder het genot van een lekker drankje. Een sigaar brand rustig op, dus je kan er ook wel een tijdje mee doen.