Het dragen van een leuke en modieuze zwemkleding wilt iedereen natuurlijk. Het is daarnaast ook belangrijk dat jij je er comfortabel in voelt. Het is juist daarom belangrijk dat je zwemkleding uitzoekt die bij jouw past. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de zwemkleding goed wast en mee om gaat. Zo kan jouw bikini of zwembroek langer mee en blijven ze mooi. Zo kan jij blijven stralen in jouw zwemkleding. Ben jij nog op zoek naar een leuke jongens zwembroek, dan ben je bij Ramatuelle Beachwear aan het juiste adres!

Hoe voorkom je verkleuring en beschadiging?

Het is helemaal niet gek dat jouw bikini of zwembroek na een paar jaar verkleurd is. Dit kan onder andere komen door zonnebrandcrème, zonlicht, zout water, chloor en ruwe oppervlakken. Het is echter niet handig om nu te stoppen met zonnebrand te smeren om verkleuring tegen te gaan. Het is juist belangrijk dat je dit consequent blijft doen. Sommige zonnebrandproducten kunnen vlekken veroorzaken. Soms kan je het eruit wassen, maar niet in alle gevallen. Smeer jezelf voor vertrek altijd eerst goed in en was dan grondig je handig. Trek daarna dan ook pas je bikini aan. Zo kan je beschadigingen en vlekken voorkomen. Wil je jezelf later nog keer insmeren? Vermijd dan het contact met je badkleding. Het is ook belangrijk dat je ruwe oppervlaktes, zoals glijbanen vermijd. Ga je een dagje naar een waterpark? Trek dan een oudere bikini aan. Ben je dan terug van het waterpark, zee of zwembad? Was dan altijd jouw badkleding goed uit met koud water. Ook transpiratie kan de stof aantasten. Neem daarom ook met regelmaat een verfrissende duik om het zweet van je af te spoelen. Ook zweet kan jouw badkleding aantasten. 

Hoe kan je jouw badkleding het beste wassen?

Het is belangrijk dat je altijd het etiket naleest voordat je het zomaar gaat wassen. Houd je aan de wasvoorschriften die erop vermeld staan. Het wordt wel aangeraden om jouw badkleding met wat regelmaat te wassen. Wil je het wassen, dan is het het beste om het te wassen in een sopje. Laat je badkleding er niet in weken, maar spoel het daarna gelijk uit. Heb je toch een voorkeur naar het wassen in het wasmachine? Dan kan dat ook, maar gebruik dan geen wasverzachter. Dit kan de stof aantasten. Na het wassen moet je de badkleding niet uitwringen, maar laat het liggen en opdrogen in de open lucht. Zo blijft jouw badkleding het mooist!