Het is op zijn minst vervelend als je scooter niet meer wil starten. Zeker als je op het punt stond om te vertrekken. Vandaar dat we in dit artikel een paar kleine tips geven die je zelf kunt controleren. Het is afhankelijk van je type scooter of deze tips kunnen werken. 

De elektrische start werkt niet meer

De eerste tip die we geven is: Probeer de scooter te starten met de kickstarter. Als de accu ver leeg is zou het met de kickstarter nog kunnen lukken om de scooter toch aan te krijgen. Geef niet te veel of geen gas, dan kan het zijn dat je het blok ‘verzuipt’. Er zit dan te veel benzine in de cilinder waardoor de bougie nat wordt en er dus geen vonk meer is. De accu zou in principe op moeten laden tijdens het rijden. Het kan aan de accu liggen dat deze niet meer oplaadt. Dan moet je zo snel mogelijk een andere scooter accu kopen. Zo voorkom je eventuele problemen in de toekomst. Ook de scooter accu kun je eenvoudig zelf vervangen. Slechts met twee boutjes, let bij het monteren wel op want de rode is de plus en de zwarte is de min kabel. Als je dit verkeerd aansluit, dan zal de scooter niet werken. 

Controleer de benzinetoevoer 

Bij de ene scooter kun je er makkelijker bij dan bij de andere, maar met een beetje inzet kun je ook de benzinetoevoer zelf controleren. Controleer voornamelijk bij oudere scooters of je de benzinekraan wel open hebt gezet. Kijk daarna naar de inhoud van de tank, met een lege tank wordt het starten lastig. Verder kun je nog controleren of er na de benzinekraan nog benzine stroomt. Mocht dit niet het geval zijn, dan is waarschijnlijk de benzine kraan kapot en zal deze vervangen moeten worden. 

Staat de onderbreker uit? 

Eigenlijk alle scooters hebben een stroomonderbreker, beter bekend als de dodemansknop. Als deze aanstaat, wordt alle stroom onderbroken. Dus ook die van de startmotor. Controleer daarom altijd of deze knop in de goede stand staat. De knop zit naast de gashendel en boven de elektrische start, als deze aanwezig is. Het is een rode knop met twee cirkels erboven een met kruisje en een zonder kruisje.