Bijna alles wat we in het dagelijks leven doen, hangt samen met internet. En daardoor is een leven zonder een internet abonnement haast niet meer voorstellen.  Er zijn veel providers die pretenderen dat zij het goedkoopste internet aanbieden. De prijsaanbiedingen vliegen je dan ook om de oren, maar wie goedkoop internet thuis wil, doet er verstandig aan om uit te zoeken wie de goedkoopste internet provider met het beste abonnement is. Om je keuze te maken, helpen we je graag een handje op weg!

Eenvoudig kosten besparen

Kosten besparen op jouw internet abonnement is makkelijker dan je denkt. Allereerst is het handig om te weten wat je daadwerkelijk nodig hebt. Aanbieders leveren vaak snelheden tot 1.000 Mb/s, maar naast het feit dat deze abonnementen vaak duur zijn, hebben de meeste huishoudens zo’n snelheid ook helemaal niet nodig. Als je bijvoorbeeld alleen maar gebruikmaakt van je internet voor browsen op het web en het checken van je email, dan heb je meer dan voldoende aan een goedkoop internetabonnement voor een redelijke prijs. Als je streamt via Netflix of veel downloadt en games speelt dan is een sneller internet abonnement wel verstandig. 

Welke aansluiting past bij jou

Hoewel zowel kabel, glasvezel, ADSL en VDSL allemaal wel ongeveer dezelfde prijs-kwaliteitverhouding hebben, liggen de snelheden bij glas- en kabel vezel internet wel iets hoger. Abonnementen van deze internetverbindingen zijn dankzij hun snelheid uiteraard ook iets minder voordelig dan de goedkopere langzamere internet abonnementen. Dus voordat je besluit voor internet abonnement je wilt, bedenk dan of je een snelle verbinding nodig hebt, of dat iets langzamer internet ook voldoet en je daardoor ook goedkoper uit bent.

Abonnementen inclusief een televisie abonnement

Op zoek naar het goedkoopste abonnement inclusief tv abonnement? Dan zijn er weer andere zaken die belangrijk zijn om op te letten. Bedenk van te voren bijvoorbeeld welke zenders je belangrijk vindt. Want hoe minder opties en zenders je in een tv pakket hebt, hoe goedkoper het abonnement is. Belangrijk dus om van tevoren goed na te denken over welke zenders jij belangrijk vindt. Je bespaart al snel zo’n 10,00 euro per maand als je genoegen neemt met een iets minder uitgebreid aanbod in zenders.

Internetaanbieders vergelijken

Soms lijken abonnementen goedkoop internet te bieden, maar blijk je na het afsluiten nog een fiks eenmalig bedrag te moeten betalen voor het aansluiten en installeren. Om dit te voorkomen, kun je bij Breedbandwinkel eenvoudig internet vergelijken. Zo vind je altijd het goedkoopste internet. Breedbandwinkel sorteert ook op de totaalkosten van het eerste jaar. Zo krijg je een zo objectief mogelijk beeld van de beste en goedkoopste internet abonnementen geselecteerd voor jou!