Verhuizen naar een andere woning is intensief en zeer veel werk. Het is niet leuk om te doen, maar helaas moet het toch gebeuren. Als je geen ervaring hebt met het verhuizen van je inboedel, dan is er een kans aanwezig dat je geen idee hebt van wat er bij het verhuizen van je inboedel komt kijken. Het is erg belangrijk dat je dit wel weet, zodat je ervoor kunt zorgen dat de verhuizing niet in de soep loopt. 

Je hebt transport nodig 

Wanneer je de inboedel van je woning wilt verhuizen naar een andere woning, dan kun je dit natuurlijk niet met je eigen auto of op de fiets doen. Dat is gewoonweg niet mogelijk. Het is daarom belangrijk dat je over een aanhangwagen of een bestelbusje beschikt voor het transporteren van de meubels. Als je een bestelbusje of een aanhangwagen gaat huren, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de inboedel voorzichtig moet verplaatsen. Ook moet je de meubels bevestigen met spanbanden zodat de meubels niet kunnen verplaatsen tijdens het transporteren.

Je moet mogelijk verlof aanvragen 

Als je vrijwel elke dag tot laat moet werken, dan wordt het verhuizen in Rucphen erg moeilijk. Het is dus zeker mogelijk dat je verlof moet aanvragen en daar moet je van tevoren dus altijd rekening mee houden. Het is een gewoonte om verlof enkele dagen tot weken van tevoren aan te vragen zodat je werkgever een vervanger kan regelen. Mocht je geen verlof kunnen krijgen, ondanks dat er spoed achter de verhuizing zit, dan kun je het beste de verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf. 

Pak breekbare voorwerpen goed in 

Het kan voorkomen dat je breekbare voorwerpen in je huis hebt staan die ook verhuisd moeten worden. Tijdens het verhuizen van je inboedel, is het mogelijk dat deze breekbare voorwerpen beschadigd raken. Dit kan ermee te maken hebben dat je een breekbaar voorwerp laat vallen, maar ook dat de inboedel beweegt tijdens het transporteren. Het is erg vervelend als een breekbaar voorwerp kapot gaat en daarom kun je het beste alle breekbare voorwerpen goed inpakken. Dit kun je doen met meerdere dikke dekens, maar je kunt hier het beste noppenfolie voor aanschaffen. Het is belangrijk om noppenfolie niet te strak aan te brengen, want dan is er een mogelijkheid dat de breekbare voorwerpen kapot gaan door de druk.