Leuke, leerzame en sportieve uitjes in Waalwijk

Ben je in de buurt van Waalwijk en wil je hier of in de omgeving iets leuks doen? We bespreken hier drie bezienswaardigheden en plekken waar je als volwassene, maar ook met kinderen veel plezier kan beleven. Leer meer over de geschiedenis van de schoen in het Schoenenkwartier, bekijk de Sint Jan De Doper, die geïnspireerd is op de Byzantijnse bouwkunst of vermaak je met midgetgolf in de natuurspeeltuin.

Bijzonder museum

Sinds de jaren zeventig is de schoenenindustrie in Nederland en Waalwijk verdwenen, maar gelukkig kan je vanaf juni 2022 wel het Schoenenkwartier bezoeken. Vroeger was dit het Nederlandse leder- en schoenenmuseum. Hier leer je veel over de geschiedenis van leer en schoenen. Ook voor kinderen is dit een leuk museum, omdat je door middel van maaklabs zelf kunt meedoen. Na een bezoekje weet je meer over de ambachtelijke en industriële vervaardiging van schoenen. Er is ook een collectie van schoenen uit verschillende landen en van andere leertoepassingen, zoals paardentuig.

Unieke kerk

Liefhebbers van kunstgeschiedenis vinden in Waalwijk een bijzondere kerk, de Sint Jan De Doper, die gebouwd werd vanaf 1923. De toen 35-jarige architect Hendrik Willem Valk had interesse in Byzantijnse en oriëntaalse architectuur. De kerk heeft een ronde grondvorm, een grote koepel en een verzameling kleinere koepels eromheen. De toren doet denken aan een minaret en het bouwwerk lijkt op de Hagia Sofia in Istanbul. Echt leuk, als je je kinderen iets wil leren over bouwstijlen.

Natuurspeeltuin met midgetgolf

Recreatie- en kampeerboerderij Waleuk in Waalwijk is een plek waar je terecht kan voor spelletjes en ontspanning in de buitenlucht. Of je nu fietsen of kano’s wil huren, een speurtocht door het maisdoolhof wil doen of gezellig tussen de fruitbomen wil midgetgolfen, hier is voor ieder wat wils te doen.

Lekker eten

Ben je aan het eind van een leuke dag in Waalwijk moe van al je activiteiten? Je bent snel weer opgefrist en helemaal voldaan na een bezoek aan sushi- en grillrestaurant Yutakana in Waalwijk, een all-you-can-eat-gelegenheid met de lekkerste oosterse gerechten, zoals wokgerechten, spiesjes en gefrituurde snacks.