Heb je ineens een lekkage ergens in je woning en weet je niet wat je moet doen? Dit is erg vervelend. Schiet niet meteen in de stress als dit gebeurt. Blijf rustig, maar onderneem wel zo snel mogelijk actie om het probleem te verhelpen. Er zijn namelijk een paar dingen die je kunt doen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Denk aan het inschakelen van Alpha Vochttechniek Breda. Wat die andere dingen zijn, lees je hieronder!

Zorg ervoor dat de hoofdkraan is dichtgedraaid

Heb jij thuis een lekkage, maar heb je geen idee wat de oorzaak van het probleem is? Draai voor de zekerheid de hoofdkraan dicht. Wanneer de reden van de lekkage is dat er een lek in de waterleiding zit, stroomt er nu in elk geval geen extra water meer weg en dat is fijn. De hoofdkraan vind je onder de watermeter. Deze zit in bijna alle huizen in een kelder of in de meterkast. Duw de hendel van de kraan helemaal de andere kant op. 

Beperkt zoveel mogelijk waterschade

Verzekeringstechnisch is het belangrijk dat je kan laten zien dat je er alles aan hebt gedaan de schade die het water aanricht zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je de hoofdkraan al hebt dichtgedraaid, is het belangrijk om het water wat op de grond licht op te wegen en dus weg te halen. Hiervoor kan je handdoeken of een dweil gebruiken. 

Maak duidelijke foto’s van alles

Wanneer je verzekerd bent tegen waterschade is het erg belangrijk dat je alles op de foto zet. Dit is van belang om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding. Deze foto’s zijn als het ware jouw bewijs. Zonder bewijs van een lekkage in huis kan het lastig zijn om de schade vergoed te krijgen. 

Schakel Alpha Vochttechniek Breda in!

Wanneer je een lekkage hebt, is het belangrijk dat je een lekdetectie rapport krijgt. Op basis daarvan kan Alpha Vochttechniek uit Breda alles repareren. Je kunt contact met ze opnemen via de mail of je kunt ze bellen. Wanneer je hun inschakelt, is de lekkage snel verleden tijd!