Voor de een is de verbouwing van de toekomstige woning een geweldige periode, de ander heeft er een hekel aan. Vind je het leuk of niet? Een verbouwing moet toch afgerond worden en daar zijn een hoop materialen, gereedschappen en vaardigheden voor nodig. Deze materialen en gereedschappen kun je kopen of huren. Wij hebben besloten een BW Trailer te kopen bij Van Laar. Deze aanhanger kunnen we gebruiken voor het afvoeren van restmaterialen en het aanleveren van nieuwe bouwmaterialen.

Tweedehands materialen zijn je beste vriend

Sinds de start van 2022 zijn bouwmaterialen enorm gestegen in prijs, ook de levertijden zijn vertraagd en het is lastig om aan aannemers of bouwvakkers te komen. Daarom raden wij aan om een groot deel van de werkzaamheden voor eigen rekening te nemen en zelf op zoek te gaan naar (gebruikte) bouwmaterialen. Wanneer je Facebook marketplace of Marktplaats afspeurt kom je verschillende materialen tegen die je voor een schappelijke prijs over kunt nemen.

Bij twijfel, vraag een expert

Verbouwen is op de sloopwerkzaamheden na echt een vak apart. Er komt een hoop precisie bij kijken en kleine rekenfoutjes kunnen grote gevolgen hebben. Wanneer je niet precies weet wat te doen is het verstandig om een expert in te schakelen. Zijn of haar professionele mening kan van grote waarde zijn. Zo kun je een timmerman vragen om tips over het monteren van een kozijn of vraag aan een hovenier hoe je het beste de afvoer van de bestrating kunt aanleggen. Één ding doen wij nooit zelf, dat is namelijk het installeren van de elektra van de woning. Wij vinden het gevaarlijk om dit zelf aan te pakken en schakelen hier maar al te graag een professional voor in.

Het kopen of huren van gereedschap

Bouwgereedschappen zijn vaak redelijk duur om te kopen en daarom kun je ervoor kiezen om een deel te huren. Wij huren zelf gereedschap wat we maar één of enkele keren nodig hebben. De rest kunnen we lenen van kennissen of hebben we gekocht. Wanneer je iets koopt is het belangrijk dat je het product goed controleert. Je kijkt naar de kwaliteit en of dit product geschikt is voor het project waarvoor je het gaat gebruiken.