De laatste tijd zijn PVC vloeren in opmars. Dat is niet vreemd, want PVC vloeren brengen veel voordelen met zich mee. Wat deze voordelen zijn, dat lees je hier. Zo begrijp je snel waarom PVC vloeren zo populair zijn en kies jij misschien ook wel voor een PVC vloer.

Goede prijs en kwaliteitverhouding

PVC vloeren zijn heel goed betaalbaar. Dat is wel zo fijn wanneer je een nieuwe vloer wilt leggen in je huis of appartement; hoe meer je kunt besparen, hoe beter. De betaalbaarheid doet echter niets af aan de kwaliteit van PVC vloeren. Sterker nog, PVC vloeren zijn heel duurzaam. Het is sterk materiaal dat intensief gebruik goed aankan. Dat maakt PVC vloeren perfect voor je woon-, slaap- of werkkamer. Ook wanneer je een bedrijf hebt, zoals een kantoorpand of zelfs een loods, zijn PVC vloeren een goede keus. Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs – reken zelf maar uit, je winst! 

Veel opties en mogelijkheden

Een andere reden waarom PVC vloeren zo populair zijn, is het feit dat er ontzettend veel keus is. Zo kun je kiezen voor effen vloeren, maar ook voor een hout-, beton- of visgraatmotief. Een extra voordeel is dat de motieven niet van echt hout te onderscheiden zijn. Zo heb je een luxe vloer voor een lagere prijs. Ook met betrekking tot kleur, zijn de opties eindeloos. Licht, donker, grijs, een mengelmoes van kleuren – het is er allemaal. Dankzij de vele opties met betrekking tot kleur en motief, is er altijd wel een PVC vloer te vinden die past bij jouw huis. Naast kleuren en motieven, brengen PVC vloeren nog meer mogelijkheden met zich mee. Zo kun je de vloeren helemaal naar wens maken, zoals geluiddempend, antislip of geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast zijn de vloeren in verschillende diktes verkrijgbaar; zo wordt een vloer in de woonkamer vaak intensiever gebruikt dan die in de slaapkamer, waardoor deze dikker is. Samengevat: PVC vloeren kun je naar eigen smaak, wensen en eisen uitkiezen. Een goede PVC vloer vinden, dat doe je een specialistische winkel, zoals bij La Casa Vloeren nabij Etten-Leur. Wanneer ga jij?

Onderhoudsvriendelijk

PVC vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Het kost weinig tijd en geld om de vloer goed schoon te houden en doordat het materiaal zo veel aankan, gaan de vloeren lang mee. Vlekken of ander vuil is goed van de vloeren te verwijderen; je maakt de vloeren gemakkelijk schoon door te stofzuigen en te dweilen. Gebruik echter geen groene zeep, dat is te vettig voor je PVC vloeren waardoor je strepen of vlekken krijgt. Wekelijks dweilen met lauw water en PVC reiniger is voldoende om je vloeren schoon en netjes te houden. Geen dure producten of dagelijks gepoetst, heerlijk!