Wanneer je (complexe) informatie over moet brengen, dan is het voor de kijkers, lezers of luisteraars niet fijn als er alleen maar tekst is. Dat maakt het namelijk veel moeilijker om de informatie goed op te nemen. Je doelgroep zal dus waarschijnlijk afhaken bij een tekst, voor ze alle informatie hebben doorgenomen. Een mogelijkheid om je informatie beter over te brengen, is het gebruik van motion design. Wij leggen je meer uit hierover.

Wat is motion design?

Motion design, ook wel motion graphic design genoemd, focust zich op het grafisch ontwerpen van bewegende tekeningen. Deze illustraties zijn motion graphics, voorbeelden hiervan zijn animaties in de intro van een tv-programma’s, de karakters in animatieseries, zoals Family Guy of Fairly Odd Parents, en visuele effecten (CGI) in series en films. Alles wat niet gefilmd is met een camera, valt onder motion design. Je kunt motion design dus ook inzetten voor bedrijfsvideo’s. Motion design door Cooler Media geeft je kwaliteitswerk, zodat je verzekerd kunt zijn van goede motion design.

Begrijpelijk maken van informatie

Een van de grootste voordelen van motion design, is dat je hiermee complexe informatie of concepten in een mum van tijd begrijpelijk kunt maken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden bij het gebruiken van motion design. Je kunt alles wat anders statisch en vlak zou zijn, mooier maken met animaties of andere vormen van motion design. Door informatie uit te leggen op een visuele manier, in plaats van het gebruiken van alleen tekst. Zo nemen de hersenen ook beter de informatie op die gegeven wordt, wij mensen zijn namelijk audiovisueel ingesteld. Je kunt informatie ook op een veel meer boeiende manier brengen, waardoor de aandacht van het publiek ook beter vastgehouden wordt.

Motion graphics pakken de aandacht

Motion graphics vallen heel erg op: ze zien er geraffineerd uit en hebben vaak levendige kleurpaletten. De verschillende effecten vallen daarnaast ook goed op. Er zijn veel technieken die je bij motion design kunt gebruiken, zoals liquid motion of emoji design. Deze effecten hebben allemaal hun eigen uiterlijk. De meeste motion designers zijn gespecialiseerd in één of enkele van deze technieken. Weet dus welke technieken in het portfolio van een motion designer zit, voor je een keuze maakt.