Fillers en botox behandelingen wordt steeds populairder. Het zorgt ervoor dat je uiterlijk er mooier uit komt te zien maar het kan ook helpen bij sommige aandoeningen. Zoals overmatig transpireren. De behandeling kan door iedereen worden ondergaan. We hebben vijf fabels over fillers en botox voor je uitgezocht.

Fillers en botox is hetzelfde

Er wordt vaak gedacht dat fillers en botox hetzelfde product is. Dit is echter een fabel. Ondanks dat ze beiden worden geïnjecteerd hebben ze een andere functie. Met fillers zorg je ervoor dat lippen worden gevuld. Met botox kunnen de spieren meer ontspannen wat resulteert in vermindering van rimpels. Er dus wel degelijk een verschil in.

Botox is alleen voor mensen met geld

Dat botox alleen voor mensen zou zijn met een hoop geld is absoluut niet waar. De behandelingen waren toen het net in opkomst was vrij prijzig maar tegenwoordig is het goed te betalen. De behandelen kunnen al voor een paar honderd euro worden uitgevoerd. Iedereen kan dus botox gebruiken om het uiterlijk te verbeteren.

Lippen zijn permanent voller met fillers

Misschien denk je dat wanneer je een filler laat inspuiten je lippen permanent vol zijn. Helaas moeten we je dan teleurstellen want dit is niet correct. Het effect van de fillers zal afnemen na een maand of zes. Na gemiddeld twaalf maanden zijn de vollere lippen verdwenen en zul je de behandeling opnieuw moeten laten uitvoeren.

Lippen opspuiten kan ook met botox

Het is niet mogelijk om botox te gebruiken voor de lippen. Botox heeft verlammend effect. Dat betekent wanneer je botox in de lippen zou spuiten het niet meer goed werkt. Het resultaat is dat je maandenlang niet kunt eten en een normaal gesproken voeren zal er ook niet meer bij zijn. Vollere lippen kun je dus alleen bereiken met fillers.

Fillers en botox is niet voor mannen

Vroeger werden deze behandelingen vooral door vrouwen gebruikt maar hedendaags zien we steeds meer mannen die fillers of botox laten injecteren. Als jij als man zijnde twijfelt of je een behandeling moet laten doen, gewoon ervoor gaan! Het is jouw lichaam en jij moet er tevreden mee zijn.