Denk je erover na om een ooglaser behandeling te ondergaan omdat je het zat bent om continue die bril of lenzen te moeten dragen? Je ogen laten laseren is de perfecte oplossing maar het is wel van groot belang dat je goed op de hoogte bent over de behandeling. In dit artikel gaan we vooral dieper in over de kosten die de behandeling met zich meebrengt. De kosten voor ogen laten laseren kunnen variëren. Het ligt er namelijk aan welke behandeling er gebruikt wordt en naar welke kliniek je gaat.

Ooglaserbehandeling, wat kost het?

Het is vrij lastig om over exacte bedragen te praten daarom gaan we het hebben over een gemiddelde. De kosten van een ooglaserbehandeling kan € 750,00 zijn maar kan ook ook oplopen tot € 2500,00. Het ligt er maar net aan welk soort behandeling er nodig is. Hou er rekening mee dat deze bedragen per oog zijn. Ook kunnen de prijzen per kliniek enorm variëren en daarom is het zeker niet gek om meerdere offertes aan te vragen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Alternatief: ogen laseren in het buitenland

Je kunt er ook voor kiezen om je ogen te laseren in het buitenland. De behandeling zelf is stukken goedkoper dan in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld uitstekend terecht in Turkije. Een behandeling daar kan je zomaar honderden euro’s schelen maar vergis je niet. Je moet natuurlijk ook de reis naar het land toe betalen en een plek waar je kunt overnachten. Een ander nadeel is dat nazorg vrijwel niet nodig is omdat de kliniek in een ander land is.

Wordt een ooglaserbehandeling vergoedt?

Wanneer je een zorgverzekering hebt met het basispakket kom je niet in aanmerking voor een vergoeding. Je zult de behandeling dan zelf moeten betalen. Met uitzondering van situaties waarbij er sprake is van zwaar letsel en een behandeling medisch genoeg nodig is. Heb je een aanvullend pakket dan bestaat de kans dat je een deel vergoedt kunt krijgen. Neem hiervoor contact op met zorgverzekering. Een volledige vergoeding zit er niet in. Er wordt wel steeds vaker besproken om deze behandeling standaard in het pakket te nemen.