Een beukenhaag is perfect om in jouw tuin weg te zetten als erfafscheiding! Veel mensen kiezen hiervoor omdat het er een stuk luxer en gezelliger uitziet dan bijvoorbeeld een schutting van hout. Een groot nadeel van een beukenhaag is alleen dat er wat tijd in gaat zitten. Hij moet verzorgd, onderhouden en gesnoeid worden eens in de zoveel tijd. In dit artikel lees je daar alles over!

Wanneer de beukenhaag snoeien?

De beukenhaag moet minimaal één keer per jaar goed gesnoeid worden. De beukenhaag snoeien dient bij voorkeur gedaan te worden in de maand juni. Dan zal de haag zo’n tien centimeter gegroeid zijn. Wil je de beukenhaag nog graag een lichte knipbeurt geven dan kan dat tot in augustus, maar doe dit zeker niet na de maand augustus. Dit heeft te maken met de nachtvorst die vanaf de maand september om de hoek kan komen kijken. Let er bij het snoeien op dat dit gebeurt op een dag waarop de zon niet heel fel schijnt. Anders kan de haag verbranden. 

Een beukenhaag aanleggen in jouw tuin

Je kunt de beukenhaag laten planten door een bedrijfje, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Wanneer je het aanleggen van de beukenhaag graag zelf wilt doen, moet je rekening houden met de volgende punten: 

  • Let erop dat de beukenhaag niet uitdroogt tijdens het planten.
  • Let erop dat de planten dichtbij elkaar worden gezet zodat je na verloop van tijd een dichte haag krijgt. 
  • Let erop dat de beukenhaag de eerste keer zo wordt gesnoeid dat je er later minder onderhoud aan hebt. 

Op het moment dat je het toch niet ziet zitten om dit allemaal zelf te regelen, kun je er ook altijd nog voor kiezen om een bedrijfje in te huren die de beukenhaag voor jouw aanlegt. Zo weet je in ieder geval zeker dat jij niks fout kan doen in dit proces.