Alle vrouwen dromen ervan, een bos met vol en gezond haar. Niet voor iedereen is dit zomaar weggelegd, maar er zijn genoeg dingen waar je rekening mee kunt houden om dit resultaat te bereiken. Denk aan het gebruik van goede haarproducten, het gebruiken van haarstukken van hairextensionsvoordeel.nl, maar ook aan andere dingen. Wat die dingen zijn lees je in dit artikel! Lees dus snel verder en voor je het weet heb jij ook een mooie volle bos met haar.

Niet kammen als het nat is

Kam je haar niet als het nog nat is. Uit onderzoek is gebleken dat dit echt niet goed is voor je haar, omdat je haar zo heel snel kan beschadigen. Dat heeft te maken met het feit dat nat haar bij het kammen meer uitgetrokken kan worden (het is elastischer) en kan daardoor sneller beschadigd raken. Borstel je haar eventueel voor het douchen uit.

Voorkom klitten zoveel mogelijk

De meeste kans op huidbeschadiging ontstaat wanneer je het hard moet kammen of borstelen omdat je klitten hebt. Zorg er dus voor dat je het ontstaan van klitten zoveel mogelijk voorkomt. Gebruik na het wassen een goede conditioner, kam je haar vervolgens door met je handen, begin met borstelen bij je punten en werk rustig omhoog tot je heel je haar goed door hebt geborsteld. Een goede conditioner heeft nog een extra voordeel! Het werkt ook nog tegen statisch haar in de wintermaanden!

Verander niet te vaak van haarkleur

Kleuren is niet goed voor je haar, zelfs de verzorgende kleurenversies niet. Het is verstandig om zo dicht mogelijk bij je eigen kleur te blijven. Over het algemeen kan je zeggen dat lichter maken slechter voor je haar is dan donker kleuren. En een kleurspoeling is ook beter voor je haar dan permanente verf. Je kunt dus wel gewoon je haren kleuren, maar doe dit niet in een extreme kleur en ook niet te vaak. 

Gebruik niet te vaak hitte op je haar

Föhn, krul en stijl je haar zo min mogelijk. Dit is namelijk ook echt iets wat niet goed is voor je haar. Als het toch niet anders kan en je wilt gewoon dat je haar extra mooi zit voor dat ene feestje, dan is het helemaal niet zo erg om je haar te krullen of te stijlen. Zet de tang dan alleen niet op de heetste stand en houd de tang niet te lang om je haar heen. Een hittebeschermende spray gebruiken voordat je jouw haar in model brengt is ook nog iets wat je zou kunnen doen om de beschadiging te verminderen.