Op het moment dat je een woning hebt gekocht, is dit hét moment om de woning te verbouwen. Heel het huis is namelijk leeg en je hoeft geen rekening te houden met meubels die in de weg staan. Tegenwoordig gaat het verbouwen niet alleen maar om het mooier maken van je woning, maar ook om het duurzamer maken van je huis. 

Duurzaam verbouwen of renoveren is niet alleen een trend, het biedt je ook vele mogelijkheden. Een verbouwing is namelijk hét moment voor betere isolatie, zuinige verlichting, het plaatsen van zonnepanelen of verwarmen zonder gas. Maar dat niet alleen. Er zijn nog veel meer opties om jouw woning te verduurzamen. Wat die opties allemaal zijn, lees je in dit artikel. 

Wat kun je duurzamer maken aan een woning? 

Het renoveren van een woning is de perfecte gelegenheid om het huis ook duurzamer te maken. Veel mensen gaan hun woning verbouwen nadat ze een huis kopen in Zundert bijvoorbeeld. Er zijn heel wat dingen die je kunt toevoegen of aanpassen aan een woning die duurzaamheid bevorderen. We helpen je graag op weg met een greep uit alle mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor:

  • Zonnepanelen plaatsen
  • Een warmtepomp
  • Een zonneboiler
  • Goede isolatie van de gehele woning
  • Driedubbel glas of zelf vacuüm glas
  • Het hergebruiken van regenwater
  • Douchen met een waterbesparende douchekop

Ook zou je extra zuinig om kunnen gaan met het gebruik van energie. Laat apparaten niet altijd op stand-by staan maar zet ze gewoon uit. Zet ook lampen altijd uit. 

Subsidie aanvragen

Wist je dat je voor bepaalde dingen subsidie aan kan vragen? Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van jouw woning. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen, een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Dit scheelt jou weer een hele hoop geld en dat is natuurlijk mooi meegenomen wanneer je jouw huis aan het verbouwen bent.