Er is niets vervelender dan een verstopte afvoer. Dit brengt namelijk nare geurtjes mee en zorgt ervoor dat jouw water niet meer goed afvoert. Het is een veel voorkomend probleem in een huishouden. Vergeet daarom ook niet dat het belangrijk is om de spullen die op een afvoer aangesloten zijn met regelmaat schoon te maken. Is het al zover dat jouw afvoer verstopt is? Zoek dan naar een specialist of los het probleem zelf op. Ben jij op zoek naar een rioolspecialist in Etten-leur? Dan ben je bij DG-Riooltechniek bij het goede adres!

Vind de plek waar de verstopping zit

Als je het probleem wilt aanpakken, is het belangrijk om achter te halen waar het probleem vandaan komt. Zoek dus uit waar de verstopping zit. Merk je dat er op meerdere plekken in jouw woning het water niet goed wegloopt? Dan kan je er het best voor kiezen om een rioolspecialist in te schakelen. Dit is vaak dan een probleem om het zelf op te lossen, want het probleem zit dan in de riolering onder je huis. Als je merkt dat het water maar op een specifieke plek niet goed wegloopt, is het zeker de moeite waard om zelf de problemen te verhelpen. Dit bespaart jou geld. Het komt vaak voor dat de douche of de wasbak niet meer goed doorloopt. Dit kan voornamelijk komen door haren en zeepresten die vast zitten. De haren en de zeepresten kunnen namelijk gemakkelijk achter de sifon in de afvoer liggen. Het is belangrijk dat je dit probleem oplost. Dit probleem kan je al oplossen door alle rioolaansluitingen goed door te laten spoelen. Ontstaat er dan een waterkolk? Dan is het probleem opgelost en zal jou afvoer weer goed afvoeren.

Maak gebruik van baking soda

Een ander veelvoorkomend probleem is dat er naast haren en zeepresten, ook etensresten en vet in de afvoer verstopt kunnen raken. Vetten zijn je grootste vijand. Spoel daarom de afvoer regelmatig door met baking soda en kokend heet water. Hierdoor voorkom je verstoppingen. Baking soda met kokend water is een ideale oplossing om gemakkelijk en snel de verstopping te verhelpen. Zo tast je ook niks aan.

Maak gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen

Is het probleem na het gebruik maken van de baking soda met kokend water nog niet verholpen? Dan kan je ervoor kiezen om het sifon schoon te maken. Als het probleem dan nog niet opgelost is, kan je gebruik maken van chemische ontstoppingsmiddelen. Ontstoppingsmiddelen zijn ook ideaal wanneer je niet bij de ontstopping bij kan. De meeste ontstoppingsmiddelen zijn echter agressieve middelen. Pas hier dus wel mee op, want je kan jouw afvoer ermee beschadigen.