Je tuin laten ontruimen of zelf ontruimen is een heus werkje, zeker als je heel wat spullen hebt staan die je het liefst zo snel mogelijk weg wilt doen. De vraag is dan natuurlijk: hoeveel kost het precies om een tuin te ontruimen, en waar komen die kosten vandaan?

Om een duidelijk antwoord op die vraag te kunnen geven, is het belangrijk dat er naar een aantal factoren gekeken wordt.  Als je dan toch bezig bent met je tuin leeg te halen, kan je ook meteen de hulp inschakelen van een professionele dienst voor een woningontruiming in Zeeland. Hier vind je alle info die je nodig hebt, zodat je op voorhand al wat duidelijkheid hebt! 

Factoren die de kosten van een tuinontruiming beïnvloeden

Of je nu je tuin wilt ontruimen omdat je verhuist, omdat de grond aan het wegzakken is of omdat een familielid overleden is en het huis ook ontruimd wordt, het is een werkje waar je doorgaans voor zult betalen.

Hoe hoog die kosten liggen, hangt echter af van verschillende factoren:

1. Zelf doen of overlaten aan een expert?

De belangrijkste factor is natuurlijk de manier waarop je het werk doet. Laat je het over aan een professionele ontruiming dienst die de klus snel klaart, of doe je het zelf? Het heft in eigen handen nemen is doorgaans goedkoper, maar je moet er dan natuurlijk wel meer energie en tijd in steken. Ook zal het niet bepaald gratis zijn, zeker als je een goed transportmiddel en eventueel apparatuur nodig hebt voor grote spullen en/of afval.

2. De oppervlakte van de tuin

Daarbij zal de prijs die je betaalt ook bepaald worden door de oppervlakte van de tuin. Dat is vooral zo als je een beroep doet op een professionele ontruimingsdienst. Vaak worden er immers standaard prijzen per vierkante meter gehanteerd, dus houd daar rekening mee en raadpleeg de prijslijst voor je hulp inschakelt!

3. De hoeveelheid afval/vegetatie in je tuin

Ten slotte speelt ook de hoeveelheid vegetatie en afval of spullen in je tuin een belangrijke rol bij de prijsbepaling. Hoe meer er ontruimd moet worden, hoe meer het je gaat kosten. Als je bijvoorbeeld wilt dat je oude glijbaan en dode bomen verwijderd worden, dan zal de kostprijs een stuk hoger liggen dan als je enkel onkruid en klein groenafval wilt laten verwijderen. Welke verwachtingen je ook hebt voor je tuin ontruiming, vertrouwen op een professional is meestal een goed idee.