Er is nauwelijks een activiteit die gezelliger is, dan lekker thuis bij een open haard of een houtkachel genieten van een spannend boek of je favoriete muziek. Uiteraard met een thee of wijntje erbij om de sfeer compleet te maken. Belangrijk is dan wel, als je plannen hebt voor haardhout kopen bij Golden Flame Groningen, dat je kiest voor goede kwaliteit hout en het haardhout op de juiste manier gebruikt en bewaard. Dit artikel biedt praktische tips om jouw haardhout slim en efficiënt te gebruiken.

Kies je voor zelfgezaagd hout of voor kant-en-klaar haardhout?

Er zijn grofweg twee manieren om aan je haardhout te komen. Ten eerste kun je het hout zelf zagen. Dit is natuurlijk relatief voordelig, maar het nadeel is dat het je tijd kost om het hout te zagen. Verder moet het gekapte hout nog minstens een jaar drogen voordat je het kunt gebruiken. Haardhout kopen bij Golden Flame Groningen is een andere optie. Dit hout is al droog en kun je meteen gebruiken om je haard mee op te stoken. Voordelig is verder dat je met kant-en-klaar haardhout kopen bij Golden Flame Groningen veel tijd uitspaart. Bestellen van goed haardhout kan verder eenvoudig online.

Houd het vochtpercentage van het hout in de gaten

Heb je een houthaard of een houtkachel, dan ga je natuurlijk voor het beste vuur. Cruciaal is hierbij het vochtpercentage van het haardhout. Geschikt haardhout heeft een percentage vocht dat niet hoger ligt dan 20 procent. Kies je voor haardhout kopen bij Golden Flame Groningen, dan weet je zeker dat het vochtpercentage in orde is en je hout perfect brandt.

Deze houtsoorten zorgen voor het mooiste en beste vuur

Besluit je om haardhout kopen bij Golden Flame Groningen, dan raden we je aan om ook goed te letten op welke houtsoort je gaat kopen. Natuurlijk is hout dat zo lang mogelijk en gelijkmatig brandt het mooiste waar je voor kunt kiezen. Drie houtsoorten staan erom bekend dat ze zorgen voor een mooi, langdurig en intens haardvuur in je houtkachel: berkenhout, eikenhout en essenhout. Ga je dus op zoek naar het beste haardhout, kies dan voor een van deze houtvarianten en geniet van een prachtig en gezellig haardvuurtje in je woonkamer. Alvast veel haardplezier toegewenst!