Zin om aan de slag te gaan met deeg? Hier vind je drie lekkere recepten die je met deegbollen kan maken. Bij deze recepten gaan we uit van deegbollen van 250 gram. Ook bedrijven doen veel verschillende met deegbollen. Bijvoorbeeld een minipizzabodem van Monte pizza crust wordt gemaakt van deegbollen. 

Knoflookbroodjes

Ingrediënten:

1 deegbol van 250 gram

40 gram ongezouten roomboter

2 knoflookteentjes

1 eetlepel peterselie

een halve eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

zout en peper

Zo maak je het:

1. Vorm balletjes van het deeg. Ongeveer zo groot als een kleine mandarijn. Laat de bolletjes 45 minuten rijzen.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Pers de knoflookteentjes en snijd de peterselie fijn.

4. Smelt de roomboter.

5. Meng de roomboter met de rest van de ingrediënten behalve de geraspte kaas. Verdeel het mengsel over twee kommetjes. Smeer het mengsel uit één van de kommetjes over de broodjes.

6. Bak ze voor ongeveer 20 minuten. Verdeel het andere kommetje over de broodjes. Verdeel de Parmezaanse kaas ook over de broodjes.

7. Dek ze af met bijvoorbeeld een theedoek terwijl je ze laat afkoelen.

Pizza kip tandoori

Ingrediënten:

1 deegbol van 250 gram

200 ml pizzasaus

125 gram kipfilet

100 gram mozzarella

1 theelepel tandoorikruiden

olijfolie

zout (optioneel)

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 230 graden.

2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng met één theelepel olijfolie en de tandoorikruiden. Voeg eventueel ook zout toe als er geen zout in je kruidenmix zit.

3. Rol het deeg uit tot een pizzabodem. Smeer de pizzasaus op de bodem.

4. Voeg de kip en de mozzarella toe.

5. Bak de pizza in de oven voor ongeveer 12 minuten.

Lekker snel klaar zijn met je pizza? Gebruik de mini pizza bodem van Monte Pizza Crust.

Hartige taart

Ingrediënten:

1 deegbol van 250 gram

250 gram broccoli

250 gram zoete aardappel

400 gram kipfilet

1 lepel crème fraîche

4 eieren

150 gram geraspte kaas

3 eetlepels bloem (75 gram)

1 eetlepel kipkruiden

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel knoflookpoeder

zout

peper

Zo maak je het:

1. Snijd de broccoli en zoete aardappelen in stukjes en kook voor 10 minuten.

2. Snijd de kip in stukjes, kruid met de kipkruiden en bak het tot het gaar is.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

4. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee.

5. Maak een beslag met de eieren, crème fraîche en bloem. Voeg 100 gram geraspte kaas toe samen met de knoflookpoeder, oregano, zout en peper.

6. Meng het beslag met de kipfilet, zoete aardappel en broccoli.

7. Giet het in de bakvorm en strooi 50 gram geraspte kaas erover heen.

8. Bak het voor 45 minuten.