Kleine kinderen worden groot, dit gaat vaak gepaard met heel veel kinderkleding. Tot grote frustraties van de ouders kunnen kinderen wel elk jaar nieuwe kleding nodig hebben. Ze groeien vaak heel snel uit hun kleding. Bij baby’s al helemaal, hier gaat dit proces nog veel sneller, hier spreek je niet van jaren, maar van maanden. Het is verstandig in de kinderjaren geen al te dure designerkleding te kopen of vaker te kijken naar een kinderkleding sale. Dit is stukken voordeliger, zeker wanneer je snel weer nieuwe kleding moet gaan kopen. Ook is het een idee oude kleding die niet meer past te verkopen op tweedehands websites, zo krijg je tenminste nog een deel van je geld terug. 

Stralend in de wieg

Leuke baby rompertjes in felle kleuren of met leuke printjes. Niets leuker dan een pasgeboren baby met een leuke outfit in de wieg. Zelfs babyschoenen van bekende merken zoals Adidas, Nike en Puma krijg je tegenwoordig. Je wil immers je nieuwe gezinslid laten stralen wanneer je hem of haar aan iedereen laat zien. Ook Quapi heeft een groot assortiment aan leuke babykleren voor je nieuwe lieveling. Het jammere van babykleding is echter dat dit heel snel niet meer zal passen. Baby’s groeien immens snel, het is daarom verstandig niet al te veel babykleding aan te schaffen. 

Opvallen op het schoolplein

Wanneer kinderen ouder worden is het op een gegeven moment tijd om naar school te gaan. Vanaf dit moment begint de fase waarin ze anders of juist hetzelfde willen zijn als de rest. Veel ouders gaan dan zinnen horen als “mijn vriendin heeft ook een fel groene trui” of “iedereen in mijn klas gaat naar die winkel”. Een enkeling zal juist van zijn of haar kind te horen krijgen “nee, iedereen gaat naar die winkel”. Kinderkleding is er in alle kleuren en met alle soorten printjes. Zeker naarmate kinderen een stuk ouder worden en terecht komen in de brugklas kan het zijn dat ze belang gaan hechten aan bepaalde soorten kleding of bepaalde merken. Vaak is dit omdat veel van hun vrienden dezelfde soort kleding dragen. Er zijn ook altijd kinderen die juist niet willen dragen wat de rest op school draagt. Dit zal vaak betekenen dat de fase waarin u voor uw kind de kleding uitzoekt en koopt tot een abrupt einde komt. Dit is een belangrijk proces voor kinderen, ze leren ontdekken en aan te geven waar zij zelf van houden. 

Sportkleding voor op school of vrije tijd

Zeker wanneer uw kinderen de leeftijd hebben bereikt waarin zij naar de hogere klassen van de basisschool gaan wordt sportkleding ook belangrijk. Bijna alle basisscholen hebben gym op school, ook zullen veel kinderen een sport gaan beoefenen buiten school. Uw kind zal hoogstwaarschijnlijk ook zwemles gaan volgen, u heeft dan ook zwemkleding nodig. U krijgt de leukste zwemkleding via Hippemensjes. Sportkleding is vaak erg duur, zeker bepaalde schoenen zoals hardloopschoenen en voetbalschoenen. U moet hierbij in gedachten houden dat goede sportkledij belangrijk is, maar ook dat uw kinderen hier weer snel uit zullen groeien. Het is hierbij zoeken naar de gulden middenweg.