Terrasmeubelen beschermen met tuinmeubelhoezen, zorgt voor een langere levensduur van je meubilair. Moeten de hoezen dan ook onderhouden worden? Dit is zeker het geval. Doordat de hoezen steeds worden blootgesteld aan zon, wind en regen, zullen ze veel te verduren krijgen. Door de weersomstandigheden kunnen zich algen en schimmels vormen op de hoezen die ze zullen aantasten. Maar hoe onderhoud je nu deze tuinmeubelhoezen op een juiste manier? De beste producten vind je bij Tuintrend in Waalwijk.

Niet in de wasmachine

De belangrijkste tip is soms ook vertellen wat vooral niet de bedoeling is. Uw tuinmeubelhoezen in de wasmachine doen, zal alleen maar uw hoezen beschadigen. Het hoge toerental en de hoge temperaturen die in de wasmachine ontwikkelen, kunnen de beschermlaag van de hoezen beschadigen. Hierdoor zal de waterdichtheid van de hoezen afnemen.

Schoonmaken tuinmeubelhoezen

De meest eenvoudige manier om uw tuinmeubelhoezen schoon te maken is als ze om de meubels zitten. Gebruik bij het schoonmaken van de hoezen een zachte borstel zodat de hoezen niet beschadigd kunnen raken. De beste manier is om de hoezen eerst met een tuinslang nat te maken. Vervolgens de groene zeep aanbrengen op de hoezen en voorzichtig met een zachte borstel afvegen. Daarna nog even naspoelen en ze zijn weer schoon. Zo is uw tuin altijd in topstaat.

Vlekken uit de tuinmeubelhoezen verwijderen

Soms kunnen vervelende vlekken ontstaan op de tuinhoezen. Door water en zon, kunnen zich schimmels vormen op de hoezen. Om te kunnen verwijderen is het handig om met een spuitbusje de plekken goed in te spuiten. Gebruik hiervoor een mengsel van ongeveer een half kopje afwasmiddel en een kopje bleekmiddel gemengd met 3,5 liter water. Spuit de vlekken goed in en laat het enkele minuten intrekken. Spoel daarna de plekken af met water. Mochten de schimmelvlekken hardnekkiger zijn, kunt u de handeling herhalen. Voor specifieke behandeling kunt u natuurlijk ook een specialist, zoals tuintrend Waalwijk, om advies vragen.

Groene aanslag verwijderen

Algen kunnen zich in de loop van de tijd vormen op de tuinmeubelhoezen. Om deze goed te kunnen verwijderen kunt u het beste actie ondernemen bij droge weersomstandigheden. Om de algen te verwijderen spuit u groene aanslag reiniger op de plaatsen waar de algen zich gevormd hebben. Laat dit vervolgens zitten op de hoezen en na een aantal dagen, bij een regenbui, zullen de algen wegspoelen.