Werk jij in de zorg, dan is de kan vrij groot dat de werkdruk ook bij jou de laatste tijd flink is toegenomen. Toch is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Doe je dit niet, dat is de kans op een burn-out natuurlijk enorm. Om je een idee te geven hoe jij ervoor kunt zorgen dat je voorkomt dat je overloopt, hebben we een aantal tips voor je. Je zult merken, dat wanneer jij deze tips toepast, de wereld er ineens een heel stuk anders uit zal gaan zien. Dat het druk is en druk blijft, daar is op korte termijn niets aan te doen, maar je kunt het jezelf wel een stuk gemakkelijker en ook aangenamer maken. Hoe je dit doet, vertellen we je aan de hand van een aantal tips. Je zult merken, dat wanneer je deze toepast, het werken in de ig een stuk prettiger wordt voor jezelf.

Pak het eens anders aan dan normaal

Het werken in de ig is voor velen na enkele jaren een routine job geworden. Je begint de dag met dezelfde werkzaamheden en deze zullen naarmate de tijd vordert vaak ook niet veranderen. Toch is het goed om eens te zorgen dat je uit die welbekende dagelijkse sleur komt. Juist omdat je in de ig met allerlei verschillende mensen werkt, biedt dit tal van mogelijkheden om je werk eens een andere draai te geven. Uiteraard betekent dit niet dat je de belangrijke taken ineens niet meer moet gaan doen, maar ga er eens wat vaker op uit. Zo kun je bijvoorbeeld eens in plaats van een spelletje, een eindje gaan wandelen. 

Complimenteer je collega’s 

Wij mensen vinden niets fijner dan dat we een terugkoppeling krijgen dat we ons werk goed doen. Of dat nu van de werkgever is of van een collega, het doet iets met ons. Door jezelf aan te wennen om iedere dag iemand minimaal één compliment te geven, merk je al snel dat je dit een hele hoop energie geeft. Daarnaast zal het ook voor de ander ontzettend prettig zijn, waardoor ook diegene zich een stuk zelfverzekerder zal gaan voelen. Je merkt dan al snel, dat het als een sneeuwbal effect te werk gaat en voor je het weet iedereen een stuk positiever naar elkaar is. 

Denk aan jezelf

Het werken in de ig is best pittig. Je doet er daarom goed aan om ook af en toe een tijd voor jezelf te nemen. Dat betekent op z’n tijd een vakantie om even tot rust te komen of gewoon een dagje vrij als je een vervelende situatie zoals bijvoorbeeld een overlijden van een bewoner hebt meegemaakt. Je zult merken, dat je door deze nieuwe energie er de volgende dag weer voor zorgt dat je er met volle energie tegenaan kunt. Werk jij nog niet in de zorg, maar lijkt het je wel wat? Dan is het goed eens een kijkje te nemen op https://www.wr.nl/. Hier staan allerlei verschillende vacatures, waarvan de kans groot is dat er eentje tussen zit die jou op het lijf staat geschreven.