Misschien heb je pas gebouwd en wil je ook je tuin aanleggen. Of je wil bijvoorbeeld je oude tuin een volledige make-over geven. Dan heb je twee mogelijkheden: je doet het helemaal zelf, ofwel spreek je een tuinontwerper aan en je laat je begeleiden in het aanleggen van je tuin. Een ontwerpbureau, zoals bijvoorbeeld Ontwerpbureau Luijendijk, biedt je heel wat mogelijkheden. Er zijn ook financiële voordelen aan verbonden, waardoor je gegarandeerd de kosten van de tuinontwerper op lange termijn terugverdient. In dit artikel vind je alvast inspiratie en redenen waarom je met een tuinontwerper samenwerkt. Alvast veel succes met je nieuwe tuin!

1. Onmiddellijk een mooie tuin

Als je je tuin aanlegt, wil je eigenlijk wel dat hij er van het eerste moment netjes uitziet. Dit kan perfect als je een specialist zoals Ontwerpbureau Luijendijk aanspreekt. Je tuin, ook al is hij nog in een beginstadium als er onmiddellijk vol uitzien.

2. Denken op lange termijn

Bij de samenwerking met een ontwerpbureau wordt er niet alleen rekening gehouden met hoe je tuin er nu moet uitzien. Er wordt ook op langere termijn gedacht. Wil je later bijvoorbeeld nog een tuinhuis plaatsen, een vijver aanleggen of een zwembad installeren? Dan wordt dit nu al ingepland. Op deze plaatsen zal de ontwerper bijvoorbeeld geen hoge bomen of een tuinpad voorzien.

3. Meer ideeën voor je tuin, denken in een ruimer kader

Je hebt waarschijnlijk je eigen idee hoe je tuin moet worden. Tuinontwerpers kijken ook hoe je tuin er zal uitzien binnen enkele jaren. Misschien zie je je tuin plots anders, met veel meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld zelf de kleuren kiezen die jij in je tuin wil, in elk seizoen. Tuinontwerpers kiezen die planten uit die perfect groeien op die specifieke plek in je tuin. Je zal ze dan ook minder snel moeten vervangen.

4. Je tuin altijd mooi, het hele jaar door

Tuinontwerpers kiezen die planten en bomen uit die je tuin het hele jaar door mooi maken. Winterbloeiers of struiken die in de herfst prachtig verkleuren, maken ook deel uit van je tuinontwerp. De tuinontwerper weet precies welke planten wanneer kleur geven aan je tuin.

5. Goedkopere prijzen voor je materiaal

Tuinontwerpers hebben doorgaans vaste leveranciers van planten en ander tuinmateriaal. Daar profiteer jij mee van. Als je zelf alles moet aankopen, komt het stukken duurder uit.