Bouwprojecten die vertraging oplopen, deadlines die niet gehaald worden en enorme kostenposten: vandalisme en diefstal op bouwplaatsen en havens is een groot probleem. Dit zorgt jaarlijks voor veel schade en dat is erg zonde. Gelukkig is er een goede oplossing om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Die oplossing is bouwplaats- en havenbeveiliging inzetten door bijvoorbeeld SERIS. In dit artikel lees je er alles over!

Diefstal en vandalisme zijn grote problemen

Bij veel havens is het komen en gaan van mensen. Denk aan bezoekers, vrachtwagens met goederen en personeel. Vaak is het dus lastig om hier toezicht te houden. Toch is het toezicht houden wel nodig door diefstal en vandalisme in de havens. Ga maar na, als er niemand is die toezicht houdt of controles uitvoert, kunnen ongenodigde gasten gemakkelijk de haven betreden en dit wil je absoluut niet hebben. Dit kan namelijk enorme gevolgen hebben en schade met zich meebrengen. 

Wat houdt havenbeveiliging in? 

Veel havens hebben een extra aandachtspunt waar beveiliging noodzakelijk is. Dit is smokkel. Smokkel is een groot probleem waar havens mee te maken krijgen. Havens die goed beveiligd zijn, zijn minder aantrekkelijk voor criminele activiteiten en dat is precies wat je wilt in jouw haven. Ga maar eens na: een beveiliger zorgt voor een veilige uitstraling. Dit is zo op een vliegveld of bij een cafe. 

Havenbeveiligers zijn o.a. verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

  • Gangway-wacht;
  • Beveiliging van (zee) haventerminals;
  • Zeevracht controle;
  • Controle van passagiers.

Door SERIS is de beveiliging van zeehavens aangescherpt tot het beveiligingsniveau van luchthavens. Bedrijven in de Nederlandse havens zoals SERIS zijn verplicht om zich te houden aan de ISPS en de Nederlandse havenbeveiligingswet, daarom zijn al onze havenbeveiligers in het bezit van een ISPS-certificaat. Zo ben jij er zeker van dat de haven perfect beveiligd wordt en dat zorgt voor veel rust.