Málaga is de zesde grootste stad van Spanje, er wonen maar liefst  560.000 mensen. Begrijpelijk ook, want het is echt een prachtige stad. Je hebt verschillende bezienswaardigheden en een prachtige authentieke cultuur. Genoeg redenen om zelf ook een huis te kopen in Malaga bij Villa Nova.

Alcazaba van Málaga

In Málaga is er echt voor iedereen wat te vinden. Zo heb je het Moorse fort genaamd ‘Alcazaba’. Je komt hier invloeden tegen van verschillende perioden. Zowel Romeinse als Moorse. Het beklimmen van de muren van dit fort is zeker een aanrader voor iemand die graag prachtige foto’s maakt voor zijn of haar Instagram. Je hebt hier namelijk een fenomenaal uitzicht over zowel het centrum als de haven.

Je kunt dit combineren met een bezichtiging aan het Romeinse theater. Dit werd pas in de jaren 50 ontdekt tijdens de sloop van een oude bibliotheek.

Voor de shoppers

Wanneer je klaar bent met zonnen en al een bezoekje gebracht hebt aan de Romeinse overblijfselen kun je ervoor kiezen om naar de Markthallen te gaan. ‘Mercado de Atarazanas’, is de bekende overdekte markt van Málaga. Je kunt hier gaan shoppen en gelijk wat tapas scoren. Zo is er een schone versmarkt aanwezig waar je groente, fruit, vlees, vis, kaas en noten kunt scoren. Deze dag sluiten wij af met een bezoekje aan een lokaal tapasrestaurant.

Je kunt dit combineren met een bezoek aan de winkelstraat, ‘calle Marques de Larios’. Ook voor degenen die niets om winkelen geven is een bezoek echt aan te raden. Prachtige panden in deze autovrije straat die leiden tot het plein ‘Plaza de la Constitución’.  

Voor de avonturiers 

Ben jij niet zo van het bezoeken van monumenten en doe je liever ervaringen op in groepen? Je kunt er ook voor kiezen om aan een tour deel te nemen. Zo zijn er verschillende fietsroutes en stadswandelingen. Ook zijn er minigames zoals de ‘Málaga Crime Challenge’ en de ‘Málaga Treasure Hunt’. Ook zijn er verschillende rondleidingen die je meenemen langs de verschillende street art rondom de stad. 

Voor nog meer leuke ideeën heb je altijd de mogelijkheid om dit artikel eens goed te doorgronden.